Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Appels met warme chocoladesaus


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Halveer de appels en verwijder de klokhuizen.
Pers de halve sinaasappel. Snijd de oranje schil van de sinaasappel. Breng de witte wijn aan de kook met de suiker, het sinaasappelsap en de helft van de sinaasappelschil.
Snijd de rest van de oranje schil in heel dunne reepjes. Leg de appel en de sinaasappelreepjes in de wijn en laat 15 minuten zachtjes koken.
Laat de appels iets afkoelen in het kookvocht.
Haal de sinaasappelreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.
Smelt de chocolade al roerend met de kardemom en de slagroom op laag vuur in een steelpan met een dikke bodem, of "Au Bain Marie".
Haal het chocolademengsel van het vuur zodra dit mooi glanzend is.
Leg per persoon 2 halve appels op een bordje.
Schenk de warme chocolade eroverheen en garneer met de reepjes sinaasappelschil.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appels met warme chocoladesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven