Appelbootjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien (dat duurt ongeveer 10 minuten).
  3. Intussen schil je de en snijd je ze in 4 partjes.
  4. Klokhuizen eruit en elk appelpartje snijd je weer in 4 plakjes.
  5. Druppel wat over de plakjes, zodat ze niet verkleuren.
  6. Leg het bakpapier op de bakplaat.
  7. De bootjes mogen komen!
  8. Rol de hoeken van elk bladerdeegplakje 2 keer om.
  9. Zo krijg je een soort achthoekige bootjes met kleine opstaande randjes.
  10. Leg ze op de bakplaat.
  11. Klop in een kopje met een vork de met 1 eetlepel water los.
  12. Dit mengsel strijk je dun over de rand en bodem van de deegbootjes.
  13. Strooi ook het erover.
  14. Leg de plakjes appel als dakpannen op de bodem.
  15. Meng in een kopje kaneel en door elkaar en bestrooi de taartjes met lekker veel kaneelsuiker.
  16. Bak ze in 20 minuten bruin (in het midden van de oven).
  17. Laat de taartjes iets afkoelen - heb je mooi even de tijd om thee te zetten.
25
25
25

Variaties op Appelbootjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelbootjes
VariatieAantalGang
Aardappelbootjes1Bijgerechten
Krokante aardappelbootjes1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooier
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
911 kcal
45%3644 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%60 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelbootjes