Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abrikozen gehaktballetjes met abrikozen dipsaus recept
Abrikozen gehaktballetjes met abrikozen dipsaus recept

Abrikozen gehaktballetjes met abrikozen dipsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de dobbelsteentjes abrikoos 1 uur in de cognac. Meng in een grote kom het gehakt met de overige ingrediŽnten, behalve de olie. Kneed met de hand 2 minuten goed door elkaar om de ingrediŽnten goed met elkaar te vermengen en een mengsel van fijne structuur te krijgen. Dek af en laat het afgedekt een uur in de koelkast rusten zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Neem een volle theelepel van het mengsel en rol hier met natte handen een balletje van. Maak iets plat en druk er met de duim een kuiltje in. Doe hierin 1 theelepel van de geweekte abrikozen en maak er weer een balletje van zodat de abrikozenvulling niet meer zichtbaar is. Leg op een platte schaal en ga door met het rollen van de gehaktballetjes. Dek af met plasticfolie en zet 30 minuten of langer in de koelkast voordat je gaat bakken. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met dikke boden. Bak de gehaktballetjes in 2 ŗ 3 keer, waarbij je ze door de pan rolt om ze aan alle kanten te bakken en hun vorm te behouden. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer op een voorverwarmde schaal met het abrikozen dipsausje. Wanneer de gehaktballetjes in de koelkast liggen, kun je ondertussen het abrikozen sausje klaarmaken. Doe de dobbelsteentjes abrikoos en het water met eventueel overgebleven in cognac geweekte abrikozen in een steelpan. Breng aan de kook, temper het vuur en laat 15 minuten of tot de abrikozen heel zacht zijn sudderen. Meng er de suiker, de azijn en de teriyaki-saus door en laat 2 minuten sudderen. Pureer in een blender of druk door een zeef. Meng het met het gembersap en serveer met de gehaktballetjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit abrikozen gehaktballetjes met abrikozen dipsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven