Abrikozen gehaktballetjes met abrikozen dipsaus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de abrikozen dipsaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Week de dobbelsteentjes abrikoos 1 uur in de .
  2. Meng in een grote kom het gehakt met de overige ingrediënten, behalve de olie.
  3. Kneed met de hand 2 minuten goed door elkaar om de ingrediënten goed met elkaar te vermengen en een mengsel van fijne structuur te krijgen.
  4. Dek af en laat het afgedekt een uur in de koelkast rusten zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
  5. Neem een volle theelepel van het mengsel en rol hier met natte handen een balletje van.
  6. Maak iets plat en druk er met de duim een kuiltje in.
  7. Doe hierin 1 theelepel van de geweekte en maak er weer een balletje van zodat de abrikozenvulling niet meer zichtbaar is.
  8. Leg op een platte schaal en ga door met het rollen van de gehaktballetjes.
  9. Dek af met plasticfolie en zet 30 minuten of langer in de koelkast voordat je gaat bakken.
  10. Verhit de in een grote koekenpan met dikke boden.
  11. Bak de gehaktballetjes in 2 à 3 keer, waarbij je ze door de pan rolt om ze aan alle kanten te bakken en hun vorm te behouden.
  12. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer op een voorverwarmde schaal met het dipsausje.
  13. Wanneer de gehaktballetjes in de koelkast liggen, kun je ondertussen het sausje klaarmaken.
  14. Doe de dobbelsteentjes abrikoos en het met eventueel overgebleven in geweekte in een steelpan.
  15. Breng aan de kook, temper het vuur en laat 15 minuten of tot de heel zacht zijn sudderen.
  16. Meng er de , de azijn en de teriyaki-saus door en laat 2 minuten sudderen.
  17. Pureer in een blender of druk door een zeef.
  18. Meng het met het gembersap en serveer met de gehaktballetjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
  • wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
19795 kcal
989%118770 kcal
Vetten
1427 g.
2039%8562 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Abrikozen gehaktballetjes met abrikozen dipsaus