Hamanbootjes
- Herkomst Israel
- Categorie Koekjes
- Bereiden
- Kookboek van bensha
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden C.
- Maak de schoon en snijd hem in vier stukken.
- Doe het daarna in de keukenmachine en maal hem tot hij fijn is gehakt.
- Voeg daarna de , en er bij en laat het geheel ongeveer 10 minuten draaien.
- Doe daarna de en het er bij.
- Laat de machine draaien met een aantal keren aan en uit zetten zo dat het zich allemaal goed mengt en dat het helemaal goed is opgenomen.
- Het deeg is een beetje plakkerig maar dat hoort zo.
- Haal het deeg er uit en snijd het in vier gelijke delen.
- Bestrooi het werkblad goed met en werk slechts met 1 deel per keer.
- Rol het deeg uit tot een mooie grote plak van ongeveer 2 cm dik en steek er dan rondjes uit van ongeveer 8 cm.
- Er gaan er ongeveer twaalf uit een plak.
- Druk het midden iets in en doe daar de vulling in.
- Pak dan aan twee kanten beet en knijp de puntjes goed vast maar laat het midden open zo dat het net op een klein bootje lijkt en de vulling er niet uitloopt.
- Plaats dan alle koekbootjes op een bakplaat met bakpapier en zet ze in de oven en laat ze in 15 tot 20 minuten goudbruin bakken.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel
- suiker en jam past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en jam
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 729 kcal | 36% | 2916 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 94 g. | 36% | 376 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 50 g. | 55% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |