Grote garnalen met stevige tamarindesaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Bakplaat
  • Wok
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Verdeel de noten over de bakplaat en rooster deze tussen de 5 en 7 minuten lichtgeel.
  3. Breng intussen een grote pan met water aan de kook.
  4. Doe hierin de rijst en laat ze 12 minuten koken zo af en toe even roeren.
  5. Later deze goed uit laten lekken.
  6. De inmiddels de , de , de sambal en de geroosterde noten in een keukenmachine en maak een grove pasta.
  7. Laat de wok gloeiend heet worden.
  8. Ddoe de olie er in en verdeel deze over de bodem.
  9. Doe de garnalen er in en bak deze 1-2 minuten.
  10. Haal ze dan weer uit de wok.
  11. Voeg de notenpasta toe en roerbak deze 1 minuut tot hij wat bruin begint te worden.
  12. Voeg de tamarinde, suiker en ca. 0,8 deciliter water toe en breng het aan de kook.
  13. Blijf erbij en goed roeren.
  14. Doe dan de garnalen er weer bij en zorg dat ze onder de saus komen te liggen.
  15. Kook nog 2-4- minuten tot de garnalen klaar zijn.
  16. Doe de choi sum in een met bakpapier beklede bamboe stoommand en stoom hem 3 minuten boven een paan met zacht kokend water gaar.
  17. Serveer de garnalen met de rijst.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal oelek kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindaolie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • vissaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal oelek kan sporen bevatten van noten en Allergie in cashewnoten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus en sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal oelek kan sporen bevatten van vis en Allergie in vissaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
128 kcal
6%512 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Grote garnalen met stevige tamarindesaus