Groene appelsoep

Ingrediënten

+ -
print

Gesmolten suiker:

Appelsoep:

Sorbetijs:

Noot marsepeinsigaar:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Pan
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Gesmolten suiker:
  2. De en met de dunschiller schillen.
  3. Alle ingrediënten opkoken en dan 2 uur laten trekken.
  4. Daarna door een zeef passeren.
  5. Appelsoep:
  6. Het klokhuis uit de verwijderen en ongeschild in stukken snijden.
  7. Samen met 60 mililiter gemolten en de rest van de ingrediënten pureren.
  8. Limoen basilicumijs:
  9. Gelantine in koud water weken, dan goed uitknijpen en in een pannetje licht verwarmen.
  10. Het splitsen, , citroensap, , eiwit en gelantine in een kom mixen.
  11. Alles in de ijsmachine doen en 1/8 liter apart houden.
  12. Voor dat het ijs klaar is, de basilicum en de 1/8 liter goed pureren en bij het ijs doen.
  13. Alles goed laten verwerken totdat het ijs helemaal klaar is.
  14. Marsepeinsigaren:
  15. splitsen, roosteren zonder vet.
  16. De schil van de wrijven.
  17. , eigeel en schuimig kloppen.
  18. De , geraspte sinaasappelschil, , hazelnoot erbij doen en tot een homogene massa roeren.
  19. Alles in een spuitzak doen, het op een werkblad leggen en de randen met eigeel bestrijken.
  20. Er dan een reep op spuiten en oprollen.
  21. De uiteinden goed sluiten.
  22. In een pan met rondom licht bruin bakken en op keukenpapier laten drogen.
  23. Serveertip: 1 glas half vullen met appelsoep, 1 bolletje basilicumijs erbovenop scheppen.
  24. Dan 1 heel dun plakje appel, in het midden van het plakje appel een gat uitsteken, de sigaar erdoor doen en op het glas leggen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn, wijn, wijn, filodeeg
  • suiker, suiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn, wijn, wijn, marsepein kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei en eieren
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • marsepein kan sporen bevatten van noten en Allergie in marsepein en hazelnoten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, wijn, wijn, suiker, wijn, suiker, gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
988 kcal
49%3952 kcal
Vetten
65 g.
93%260 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
46 g.
18%184 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
50 g.
55%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Groene appelsoep