Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Snijd het vanillestokjes doormidden.
  2. Schraap met een scherp mes de merg eruit.
  3. Breng de en de met het , het merg, de en een snufje zout aan de kook.
  4. Neem de pan van het vuur als het mengsel kookt en laat 30 minuten staan.
    Haal het eruit en breng weer aan de kook.
  5. Strooi als het kookt de erin en blijf roeren.
  6. Zet het vuur laag en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  7. Het is nu dikke pap, roer regelmatig door.
    Spoel 4 timbaaltjes of andere vormpjes (125 milliliter inhoud) om met koud water.
  8. Droog ze niet af.
  9. Schenk de hete pap in de vormpjes en laat ze afkoelen.
  10. Zet ze nog minimaal 2 uur in de koelkast.
    Schenk ondertussen het in een pannetje en breng aan de kook.
  11. Voeg de toe en draai het vuur laag.
  12. Laat op laag vuur alroerend de oplossen.
  13. Neem van het vuur.
    Als je verse rode hebt, ris ze van de takjes en was ze voorzichtig.
  14. Voeg de rode toe en laat afkoelen.
    Stort de puddinkjes op 4 borden en giet de gemarineerde erover.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in griesmeel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
85 kcal
4%340 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Griesmeelpuddinkje met  gemarineerde rode bessen