Ingrediënten

+ -
print

Voor de tomatensaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan
  • Oven
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. Pers de halve uit.
  2. Maak een marinade van de olie, citroensap, de en de teen uit de knijper.
  3. Laat hierin de in reepjes gesneden een half uur marineren.
  4. Warm de oven voor op 180 graden celsius.
  5. Leg de klaar.
  6. Doe een scheut in een pan (wok?).
  7. Bak hierin de in repen gesneden .
  8. Kruiden met en .
  9. Haal uit de wok en houd apart.
  10. Bak in dezelfde pan de in stukken gesneden aubergine.
  11. Leg in een vuurvaste schaal de aubergine en de reepjes kip.
  12. Leg de er bovenop.
  13. Snijd een overlangs in reepjes en verdeel dit over de schotel.
  14. Verkruimel de en verdeel deze over de schotel en plaats 30 minuten in de oven.
  15. Haal de schaal uit de oven en verdeel een paar lepels over de schotel.
  16. Plaats alles nog 5 minuten in de oven.
  17. Als je zelf tomatensaus wilt maken:
  18. Fruit het , voeg 1 teen gesnipperde toe en voeg een blik gepelde toe.
  19. Voeg en of de halve toe en laat een half uur sudderen.
  20. Of langer.
25
25
25

Variaties op Griekse ovenschotel met kip

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Griekse ovenschotel met kip
VariatieAantalGang
Griekse ovenschotel met kipfiletblokjes1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillonblok is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Griekse ovenschotel met kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik ben een Belgische en ik woon een half jaar in Griekenland. Naast de souvlaki is dit een van mijn favoriete recepten. Ik ga dit straks zelf bereiden voor mijn Belgische vakantiemaatjes. Hopelijk hou... Lees reactie
Julie 8 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
261 kcal
13%783 kcal
Vetten
14 g.
21%42 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%66 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Griekse ovenschotel met kip
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • ovenschotels
  • Griekse ovenschotel met kip