Gratin met kabeljauw
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van buxtehude
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Snij het knoflookteentje in twee, en wrijf hier een liefst glazen ovenschaal mee in.
- Vet de schaal nu goed in met liefst roomboter.
- Was de aardappelen (schillen hoeft niet) en snij ze in dunne plakjes.
- Bedek er de bodem van de ovenschaal mee en steek hier en daar een dobbelsteentje spek tussen.
- Bestrooi met veel en weinig zout.
- Giet de erover uit.
- In de oven op zo'n 160 graden.
- gedurende een half uur.
- Maak intussen de venkel(s) schoon en snij in niet al te kleine stukken.
- Na het halve uur de venkel over de aardappeltjes strooien.
- Mee de oven in gedurende een kwartier.
- Op het laatst de goed gezouten en gepeperde erover.
- Nog zo'n tien minuten in de oven nu op 200 graden.
- Kijk of het niet te hard gaat.
- Eerlijk delen en smullen met een glaasje wijn.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kabeljauw410m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kabeljauw is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 108 kcal | 5% | 432 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |