Gnocchi-salade met groene asperges en grote garnalen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de gnocchi volgens recept uit een Italiaanse kookboek.
  2. Je kunt het tegenwoordig ook kant en klaar kopen bij de AH.
  3. Dit doe ik liever want het scheelt weer tijd. .
  4. Maak de dressing van de uitgeperste citroen en drie eetlepels .
  5. Draai uit de molen rijkelijk erover, roeren en voeg de grote garnalen toe.
  6. Dit moet een kwartiertje marineren.
  7. Snijd de schoongemaakte selderij in dunne plakjes en stoom deze een drietal minuten in de oven.
  8. Maak de groene schoon, en blancheer ze voor ongeveer 8 minuten.
  9. Ze moeten beetgaar zijn, niet te hard maar ook niet te zacht.
  10. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de .
  11. Laat de groenten even afkoelen, snijd de in kleinere stukken en voeg ze bij de gemarineerde garnalen.
  12. Kook de gnocchi's 4 minuten totdat ze boven komen drijven.
  13. Dan zijn ze gaar, even laten schrikken onder de koude kraan, laten uitlekken en evt.
  14. afdeppen met keukenpapier en toevoegen aan het groenten en garnalenmengsel.
  15. Eet smakelijk van deze lauwwarme salade.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tijgergarnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
52 kcal
2%208 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gnocchi-salade met groene asperges en grote garnalen