Gierst met banaan en kaas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Was de gierst in een zeef tot het water helder ziet.
    Strooi de gierst in een magnetronschaal, schep hier , en door en schenk hier voldoende heet water over (zie de verpakking, of zorg dat het water ongeveer een vinger boven de gierst staat) en dek af.
    Verwarm ongeveer tien minuten op 1/2 vermogen.
    Schep om.
  2. Herhaal dit proces als de gierst nog niet (bijna) gaar is. (Voeg extra heet water toe als de schaal droog dreigt te koken of als de gierst niet goed gaar wordt. )
    Pel en snipper ondertussen de ui.
    Was of schrap de wortel/peen en snij in stukjes of plakjes.
    Was de prei en snij in halve ringen.
    Snij de in blokjes van ong. 1 cm.
    Voeg vervolgens de wortel, ui en prei toe aan de gierst (waar bij voorkeur nog een beetje water in staat).
  3. Verwarm totdat de groenten en de gierst (zo goed als) gaar zijn.
  4. Roer de kaasblokjes door de schotel.
  5. Verwarm 1 minuut op 600 watt.
    Halveer de in de lengte en vervolgens overdwars.
  6. Leg de op de schotel.
    Verwarm het geheel nogmaals, totdat de banaan zacht en warm geworden zijn.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
187 kcal
9%935 kcal
Vetten
5 g.
7%25 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%25 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gierst met banaan en kaas