Na ongeveer 7 minuten is de saus klaar, ze mag niet te dun meer zijn maar zeker ook niet te dik.
Als je saus klaar is, doe je er het halve bouillonblokje(0,5)(1 stuk) bij (verbrokkelen boven de kom) en de gemalen kaas(40 gram).
Goed roeren.
Om de lasagne af te werken neem ik steeds aluminiumschaaltjes (van 1,5 liter inhoud), maar je kan ook een gewone ovenschaal nemen.
Je hebt per schaaltje 3,5 vellen lasagne nodig. Één voor de eerste laag en dan voor de volgende twee lagen telkens één vel en ¼ velletje. (lijkt ingewikkeld, maar is niet zo hoor!) Begin steeds met een laag tomatensaus(1 stuk), dan leg je 1 blaadje lasagne in elke schotel.
Terug een laag tomatensaus(1 stuk) en daarbovenop één blaadje lasagne, maar omdat de schaal hier al iets breder wordt, moet je hier dat halve lasagneblaadje breken en er de helft van gebruiken.
Dan doe je terug een beetje tomatensaus(1 stuk), daar leg je de laatste laag lasagnebladen op (dus terug 1 velletje + ¼ velletje.
Hierbovenop nog een heel klein beetje tomatensaus(1 stuk) en de olijvenschijfjes.
Over de olijvenschijfjes verdeel je dan de witte saus.
De lasagnebladen moeten helemaal bedekt zijn met witte saus (anders worden ze hard en taai in de oven).
Doordat er gemalen kaas(40 gram) in de witte saus zit, gaat de lasagne een mooi bruin kleurtje krijgen.
Als je een lekkere korst wil kan je er nog gemalen kaas(40 gram) over strooien.
Zet de lasagne nu ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje en bouillonblokje
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje en bouillonblokje
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje en bouillonblokje
Koemelk
bouillonblokje, provencaalse kruiden, kaas, bouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere melk en kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje en bouillonblokje
Lactose
provencaalse kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in magere melk en kaas
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje en bouillonblokje
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.