Gevulde speculaas

Ingrediënten

+ -
print

Afwerking:

Deeg:

Vulling amandelspijs:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bereiding amandelspijs:
  2. Maal de fijn.
  3. Let op dat je niet te lang maalt want het mengsel moet droog blijven.
  4. Zodra het fijne maalsel zich vast zet in de kom, betekent dit dat er olie vrijkomt.
  5. Stop dan gelijk met malen.
  6. Het is helemaal niet erg als er ook grovere stukken tussen zitten.
  7. Meng in een ruime kom de fijngemalen amandel met suiker, citroenrasp tot er een stevige massa ontstaat.
  8. Versterk de smaak eventueel met een paar druppels amandel essence.
  9. Zet het goed afgedekt op een koele donkere plaats minstens 2 (maar liefst 3 tot 4) weken te rusten.
  10. blijft, mits koel en droog en donker, zeker 2-3 maanden goed, dus het is handig om meer te maken.
  11. Deeg maken:
  12. Roer de bruine bastersuiker, , , kruiden en het in een kom door elkaar.
  13. Wrijf met de vingertoppen van een hand de boterblokjes zo door de bloem, dat er een fijn kruimelig mengsel ontstaat.
  14. Voeg de toe en kneed er snel een soepel van.
  15. Leg de deegbal afgedekt in folie 1 nacht in de koelkast te rusten.
  16. Laat het 1 uur op kamertempratuur komen, voordat je het verder bewerkt.
  17. Als het iets warmer is, bewerkt dat gemakkelijker.
  18. Verwarm de oven voor op 170 graden C.
  19. Verdeel het in 2 gelijke delen en maak van ieder deel een mooi gelijkmatige rol van ca. 15 cm breed.
  20. Rol beide rollen op een dun met bloem bestoven werkblad uit tot even grote recht hoeken van ca, 20-30 cm.
  21. Beleg de bakplaat met bakpapier en leg er een deel op.
  22. Werk de met een vork los en meng gelijkmatig met het en citroenrasp.
  23. Verdeel de spijs over het op de bakplaat maar laat de randen 1 cm vrij.
  24. Dek de spijs af met het andere deegdeel en druk de randen netjes aan.
  25. Om de bovenkant mooi glad te krijgen kun je de deegroller er losjes overheen rollen.
  26. Kerf dun een ruitpatroon in de bovenkant en druk in iedere ruit een amandel.
  27. Bestrijk het met losgeklopte .
  28. Bak de speculaas in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar.
  29. Pas op dat de bovenkant niet te donker word.
  30. De speculaas word pas stevig als het buiten de oven afkoelt.
25
25
25

Variaties op Gevulde speculaas

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gevulde speculaas
VariatieAantalGang
Gevulde speculaas2Sinterklaas
Gevulde speculaas the easy way1Sinterklaas
Rauwe gevulde speculaas cake1Raw food

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen, amandelspijs, amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
438 kcal
21%10512 kcal
Vetten
27 g.
39%648 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
51 g.
19%1224 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde speculaas