Leg de paprika(1 theelepel) nu op zijn zij en snijd het kapje, de bovenzijde dus, eraf.
Gewoon recht snijden, dit wordt als een soort dop gebruikt na het vullen van de paprika(1 theelepel)'s(1 stuk).
Haal de zaadjes en de eventuele zaadlijsten er voorzichtig uit, zodat de paprika(1 theelepel) verder heel blijft.
Pel en snipper de ui.
Gebruik je de pepers, snijd deze dan in ringetjes fijn.
Laat de zaadjes erin zitten voor de pittigheid.
Meng de kruiden en de tomatenpuree(1 blikje) door elkaar in een bakje tot een soort kruidenpasta ontstaat.
Maak de kipfilet(1 stuk) schoon en snijd of knip deze in blokjes.
Nu eerst de vulling prepareren:
Kook in ruim water de rijst(500 gram) even 3 minuutjes, niet meer.
Lek de rijst(500 gram) uit en laat even lekker drogen.
Bak de blokjes kipfilet(1 stuk) in de boter lekker bruin.
Voeg de uien(2) en de pepers toe en fruit die lekker aan.
Voeg de kruidenpasta erbij en een beetje HEET water en maak er een klein sausje van.
Voeg dan de rijst(500 gram) toe en voeg dit alles tot een geheel goed door elkaar.
Nu het vullen van de paprika's:
Pak in een hand een paprika(1 theelepel) en vul deze met het rijst(500 gram) mengsel met behulp van een eetlepel.
Gaat makkelijker, maar ook hier ieder voor zich wat hij/zij het makkelijkst vindt.
Zet na het vullen van de paprika(1 theelepel)'s(1 stuk) met het rijstmengsel de kapjes weer terug op de paprika(1 theelepel)'s(1 stuk) die inmiddels gevuld zijn en plaats deze in een pan.
Het liefst en het makkelijkst natuurlijk een rijstpan (een pan met een vergiet die erin pas en een deksel erbovenop).
Voeg het restant van het rijstmengsel gewoon erbij, naast de paprika(1 theelepel)'s(1 stuk), er tussen of noem maar op.
Vul nu de rijstpan met een laag water, zodat deze waterlaag net niet het vergiet raakt en stomen maar.
Duurt meestal wel een uur, tot natuurlijk de paprika(1 theelepel)'s(1 stuk) gaar zijn.
De rijst(500 gram) gaart uiteraard verder tijdens het stomen.
Eet smakelijk.
Je eet de gevulde paprika(1 theelepel)'s(1 stuk) op volgende wijze, neem een paprika(1 theelepel) uit de pan en leg deze op een diep bord.
Snijd deze open, verwijder de kapjes en snijd de paprika(1 theelepel) ook in stukjes.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.