Gevulde paprika

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Neem de en was deze aan de buitenzijde.
  2. Leg de nu op zijn zij en snijd het kapje, de bovenzijde dus, eraf.
  3. Gewoon recht snijden, dit wordt als een soort dop gebruikt na het vullen van de .
  4. Haal de zaadjes en de eventuele zaadlijsten er voorzichtig uit, zodat de verder heel blijft.
  5. Pel en snipper de ui.
  6. Gebruik je de pepers, snijd deze dan in ringetjes fijn.
  7. Laat de zaadjes erin zitten voor de pittigheid.
  8. Meng de kruiden en de door elkaar in een bakje tot een soort kruidenpasta ontstaat.
  9. Maak de schoon en snijd of knip deze in blokjes.
  10. Nu eerst de vulling prepareren:
  11. Kook in ruim water de even 3 minuutjes, niet meer.
  12. Lek de uit en laat even lekker drogen.
  13. Bak de blokjes in de boter lekker bruin.
  14. Voeg de en de pepers toe en fruit die lekker aan.
  15. Voeg de kruidenpasta erbij en een beetje HEET water en maak er een klein sausje van.
  16. Voeg dan de toe en voeg dit alles tot een geheel goed door elkaar.
  17. Nu het vullen van de paprika's:
  18. Pak in een hand een en vul deze met het mengsel met behulp van een eetlepel.
  19. Gaat makkelijker, maar ook hier ieder voor zich wat hij/zij het makkelijkst vindt.
  20. Zet na het vullen van de met het rijstmengsel de kapjes weer terug op de die inmiddels gevuld zijn en plaats deze in een pan.
  21. Het liefst en het makkelijkst natuurlijk een rijstpan (een pan met een vergiet die erin pas en een deksel erbovenop).
  22. Voeg het restant van het rijstmengsel gewoon erbij, naast de , er tussen of noem maar op.
  23. Vul nu de rijstpan met een laag water, zodat deze waterlaag net niet het vergiet raakt en stomen maar.
  24. Duurt meestal wel een uur, tot natuurlijk de gaar zijn.
  25. De gaart uiteraard verder tijdens het stomen.
  26. Eet smakelijk.
  27. Je eet de gevulde op volgende wijze, neem een uit de pan en leg deze op een diep bord.
  28. Snijd deze open, verwijder de kapjes en snijd de ook in stukjes.
  29. Even roeren en eten maar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
486 kcal
24%1944 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
107 g.
41%428 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde paprika's a-la Elife