Gevulde Paprika

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    Verwarm de oven voor op ca. 180 C.

    Was de paprika's en ontdoe 4 paprika's van de kapjes.
    Verwijder de zaadlijsten en spoel de losse zaadjes die nog in de paprika achterblijven eruit met stromend water.
    Zet de paprika's en kapjes ca. 10 tot 15 minuten in het midden van de oven.
    Maak de 5e paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes.
    Bak het gehakt / kipfilet in olijfolie met de paprikablokjes, bosui, kerrie, komijn, koriander en pers de knoflook erboven.
    Bak niet te lang!
    Als de rijst gaar is, dan afgieten.
    Doe de rijst in een kom en voeg het gehakt / filet-mengsel met de rozijnen / abrikozen toe.
    Meng alles goed door elkaar.

    Haal de paprika's uit de oven en vul ze met het rijst - vleesmengsel en zet de kapjes op de paprika's (evt vastzetten met een cocktailprikkertje).
    Nog even 10 minuutjes in de oven en klaar zijn de gevulde paprika's.

    Afgarneren met een blaadje munt

    Tip:
    Voor een pittiger variant voeg je bij de kruiden nog een beetje sambal toe of gebruik je een theelepeltje fijngesneden, rode Spaanse pepertje toe tijdens het bakken van het vlees.
25
25
25

Variaties op Gevulde Paprika

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gevulde Paprika
VariatieAantalGang
Gevulde paprika's12Groentegerechten
Gevulde paprika7Groentegerechten
Gevulde paprika met gehakt, feta en rijst1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Gevulde Paprika heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Heerlijke vulling, een aanrader!
Zonnetje 19 mei 2014
De gevulde paprika's kon mijn moeder vroeger zo lekker maken in de Römertopf. Ik wil het nu zelf ook eens proberen in de oven.
Jacq 16 december 2012
Lijkt me een heerlijk recept en ga dit vandaag eens proberen.
12 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
56 kcal
2%224 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde Paprika