Gevulde groene kool met rode wijn saus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Bladeren van afhalen en blancheren.
  2. Gehakt mengen met gesnipperde , klein gesneden , , , knoflook, , en .
  3. Gehakt verdelen over de koolbladeren, dichtvouwen en vastzetten met een stokje.
  4. In een ovenschaal leggen en overgieten met maar niet te veel.
  5. Oven op 180 graden C.
  6. in oven laten tot alles goed gaar is.
  7. De saus:
  8. fruiten in de , toevoegen en een roux maken.
  9. Langzaam erbij tot een smeuïge saus ontstaat.
  10. en peterselie erdoor.
  11. Op smaak brengen met , en eventueel nog wat .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • wijn en bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn en bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • bouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Gevulde groene kool met rode wijn saus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Ben op zoek naar een stom eenvoudig recept voor rode kool
Martin van Rees 29 juli 2014
Ik vind het een heerlijk gerecht! Verrassende combinatie, de kool en de lamsgehakt. Ook de combinatie van ingrediënten in het gehaktmengsel, mooi gekozen (lekker pittig door het rode pepertje. En de r... Lees reactie
Yvonne 18 november 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
285 kcal
14%1140 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
45 g.
17%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde groene kool met rode wijn saus