Gepofte aardappelen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Snijd de aan de bovenkant kruislings in en leg ze elk apart op een groot stuk alu-folie.
  3. Leg bovenop de een klontje en sluit het pakketje stevig.
  4. Leg de in een ovenschaal en laat ze in 45 minuten door en door gaar worden.
  5. Pel de rode en hak hem fijn.
  6. Roer de los met de , en en pers de knoflook er boven uit.
  7. Breng het op smaak met .
  8. Neem de uit de folie en leg ze op de borden.
  9. Trek de schil iets verder open en haal het kruim iets los.
  10. Schep in elke opening een lepel van de kruidenyoghurt.
  11. Bestrooi het gerecht met .
25
25
25

Variaties op Gepofte aardappelen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gepofte aardappelen
VariatieAantalGang
Gepofte aardappelen2Aardappelgerechten
Gepofte aardappelen met danish blue1Aardappelgerechten
Gepofte aardappelen met stukjes augurk en mosterd1BBQ

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gepofte aardappelen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijk! Maar het duurt wel helaas iets langer dan 45 minuten. Groetjes Jansen.
Erik Jansen 18 januari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
54 kcal
2%216 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gepofte aardappelen