Ingrediënten

+ -
print

Saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Verdeel de zalm in porties van 130 gram.
  2. Kook ze samen met wat citroensap en een kruidentuiltje gaar in .
  3. Kruid met en .
  4. Kook zachtjes gaar.
  5. De basis van de saus is geklaarde .
  6. Smelt de en laat ze even borrelen.
  7. Laat even staan zodat de vaste stoffen bezinken.
  8. Giet alleen de heldere af.
  9. Klop de op, samen met het van 1 .
  10. Doe er een mespuntje en een weinig bij.
  11. Zet het mengsel op een zacht vuurtje en controleer de dikte al kloppend.
  12. Het mengsel mag niet koken.
  13. Als het kookpunt nadert, kan je er de aan toevoegen.
  14. Giet de geklaarde erbij en klop langzaam in dezelfde richting.
  15. Controleer de smaak, kruid eventueel bij met en .
  16. Als garnituur kan je een half maantje van gebakken bladerdeeg nemen.
25
25
25

Variaties op Gepocheerde zalm

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gepocheerde zalm
VariatieAantalGang
In witte wijn gepocheerde zalmfilet met garnalen-dille saus1Vis en schaaldieren
Gepocheerde zalm met bosui en mango1Vis en schaaldieren
Gepocheerde zalmmoten1Vis en schaaldieren

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
731 kcal
36%2924 kcal
Vetten
124 g.
177%496 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gepocheerde zalm
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vis en schaaldieren
  • Gepocheerde zalm