Gemarineerde zalm
- Herkomst Nederland
- Categorie Koud
- Bereiden
- Kookboek van mvrosevelt
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Haal met een mes de schubben van de huid van de .
- Hak de fijn.
- Meng de bruine met het en .
- Pers de uit.
- Doe het mengsel van , zout en venkel in een schaal.
- Verdeel het citroensap over het mengsel.
- Druk vervolgens de met de snijzijde in het mengsel en zorg dat alle zichtbare vis het mengsel heeft geraakt.
- Afdekken met een stukje huisfolie en zet het in de koelkast weg.
- Laat het vervolgens minimaal een dag rusten.
- Het beste resultaat heb je als je een dag of 5 wacht.
- Snijd vervolgens dunne plakje van de vis zonder het vel.
- Opdienen met een beetje rucola en een dille-mayonaise.
- Persoonlijk leg ik de op de dag van consumptie nog een paar uur in de rookoven om hem koud te roken maar dit is niet noodzakelijk.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gemarineerde zalm
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gemarineerde zalm | 2 | Tapas |
Gemarineerde zalmfilet met een pittig korstje | 1 | Vis en schaaldieren |
Gemarineerde zalmtartaar | 1 | Voorgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 103 kcal | 5% | 412 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 100 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |