Gele paprikasoep met zalmreepjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Soeppan
  • Pan
  • Staafmixer
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. 's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
    pellen en grofhakken.
  2. Knoflook pellen en grofhakken.
    In pan 250 milliliter water met , sjalot en knoflook aan de kook brengen en afgedekt ca. 10 minuten laten koken.
    Intussen in smalle reepjes snijden.
  3. fijnknippen.
  4. Met staafmixer of keukenmachine met vocht pureren.
    Boven soeppan door zeef wrijven. 1/2 liter water toevoegen en aan de kook brengen.
  5. Bouillontabletten erboven verkruimelen en al roerend oplossen.
    Soep afgedekt ca. 5 minuten latten doorkoken.
  6. Op smaak brengen met en .
  7. Van vuur af zure (met staafmixer) door soep roeren.
    Soep over 4 borden verdelen.
  8. Zalmreepjes en erin strooien.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gele paprikasoep met zalmreepjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heel lekker en goed van smaak.
J.manders 13 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
111 kcal
5%444 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gele paprikasoep met zalmreepjes