Gekarameliseerde pannenkoeken met banaan
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Pannenkoeken recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Vuurvaste schaal
Bereidingswijze
- Klop , , en wat melk tot een gladde pasta.
- Vermeng geleidelijk de overige melk door de ingrediënten en roer vervolgens de gesmolten door het geheel.
- Doe een beetje olie in een middelgrote koekenpan met anti-aanbaklaag en verwarm totdat het zeer heet is.
- Giet 2-3 eetlepels beslag in de pan en bak de pannenkoeken 1-2 minuten tot deze goudbruin is.
- bak nog 7 panenkoeken en houd deze warm.
- Verwarm de grill op de hoogste stand.
- Maak de pan schoon, voeg de bananen en de toe en verwarm goed boven laag vuur, roer voordurend.
- Schep een eetlepel van het bananenmengsel op elke pannenkoek, vouw de pannenkoek in vieren en leg deze, als de meeste vloeistof is verdampt, op een vuurvaste schaal.
- Bestrooi met de suiker en grill totdat de bovenkant van de pannenkoeken goudbruin is en licht gekarameliseerd.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gekarameliseerde bananen410m
-
Recept
Warme pannenkoeken met gekarameliseerde peren410m
-
Recept
Dadar Pisang Kelapa (pannenkoeken met banaan en kokos)430m
-
Recept
Wafels met gekarameliseerde bananen410m
-
Recept
Gekarameliseerde mangowaaiers420m
-
Recept
Banaan uit de oven met noten410u45m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in halfvolle melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- halfvolle melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 389 kcal | 19% | 1556 kcal |
Vetten | 32 g. | 46% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 8% | 92 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |