Gehaktbrood
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gehaktbrood recepten
- Bereiden
- Kookboek van irma_benik
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Koekenpan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden C.
- Pel en snipper de .
- Maak de schoon en snijd hem in kleine stukjes.
- Snijd de in stukjes en de in dunne reepjes.
- Doe het gehakt in een kom en voeg de , het , de roomkaas, , , reepjes , en toe.
- Meng dit tot een geheel.
- Vet een cakevorm (inhoud 1 liter) in met .
- Schep de gehakt erin en druk dit stevig aan.
- Bak het gehaktbrood in ongeveer 50 minuten in het midden van de oven.
- Dek het daarna af met aluminiumfolie en laat het gehaktbrood in nog 15 minuten op 200 graden C.
- gaar worden.
- Neem de vorm uit de oven en giet het vet af.
- Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer het warm of koud.
- Tip:
- koude plakken even opbakken in een koekenpan en op een broodje doen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gehaktbrood
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gehaktbrood | 13 | Lunchgerechten |
Gehaktbroodjes | 5 | Broodgerechten |
Amerikaans gehaktbrood | 2 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- paneermeel en kruidenkaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kruidenkaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kruidenkaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1405 kcal | 70% | 5620 kcal |
Vetten | 32 g. | 46% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 64 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |