Gegratineerde varkensmedaillons met asperges

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Was de , schil ze en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
    Breng 500 ml water aan de kook met wat en 1 theelepel aan de kook en kook er de ca. 10 minuten in.
    Was de en kook ze afgedekt ca. 20 minuten.
  2. Maak de schoon en verdeel hem in roosjes, gaar in ca. 8 minuten in kokend water met wat .
    Neem de voorzichtig uit het water en laat uitlekken, meet 350 ml van het kookwater af.
    Laat de uitlekken, giet de af, spoel ze onder koud stromend water, schil ze en halveer ze naar gelang de grootte
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Rasp de kaas.
    Pel en snipper de .
    Verhit de in een pan en fruit er de erin.
  3. Bestuif met de en bak hem kort mee.
  4. Roer de en 350 ml van het kookvocht van de erdoorheen.
  5. Breng aan de kook en kook ca. 5 minuten op laag vuur.
  6. Smelt de helft van de kaas door de saus.
    Breng op smaak met en .
    Dep het vlees droog en snijd de in 8 plakken en de in 4 plakken (medaillons)
    Braad er de medaillons ca. 1 minuut per zijde op hoog vuur in aan.
    Breng op smaak met en .
    Verdeel de , de en de in een grote ovenschaal.
    Verdeel de medaillons eroverheen.
    Schenk de saus eroverheen en bestrooi met de overige kaas.
  7. Bak 15-18 minuten in de oven, Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn.
  8. Bestrooi de gratin met de peterselie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • jong kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in jong kaas, boter, slagroom
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jong kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • jong kaas, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • jong kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
128 kcal
6%768 kcal
Vetten
6 g.
9%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%6 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegratineerde varkensmedaillons met asperges