Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden:
  2. schillen, wassen en in dunne plakjes snijden.
  3. pellen en in dunne ringen snijden.
  4. Spek in lengte in repen van ca. 1 cm snijden.
  5. Bereiden:
  6. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
  7. Spekreepjes ca. 2 min.
  8. zachtjes bakken.
  9. Sjalotringen erbij doen en ca. 2 min.
  10. meebakken.
  11. In kom mengen met en .
  12. Ovenschaal invetten.
  13. aardappelschijfjes dakpansgewijs in ovenschaal leggen.
  14. Hierover spekreepjes en sjalotringen verdelen.
  15. over schotel schenken.
  16. Bestrooien met helft van .
  17. Oven voorverwarmen op 225 graden C.
  18. of gasovenstand 5.
  19. Aardappelschotel in midden van oven in ca 30 a 40 min.
  20. goudbruin- en gaarbakken.
  21. Na ca. 20 min.
  22. baktijd bestrooien met de rest van de .
  23. Aardappelschotel uit oven nemen en erover fijnknippen.
  24. Lekker om te serveren met haaskarbonade en gemengde sla.
25
25
25

Variaties op Gegratineerde aardappelen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gegratineerde aardappelen
VariatieAantalGang
Gegratineerde aardappelen met zalm en dille1Vis en schaaldieren
Gegratineerde aardappelen1Aardappelgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine, kaas, boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine, slagroom, kaas, boter of margarine
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine en boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine, slagroom, kaas, boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in ontbijtspek en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
484 kcal
24%968 kcal
Vetten
5 g.
7%10 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
68 g.
26%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegratineerde aardappelen
  • Home
  • Recept
  • Bijgerechten
  • Gegratineerde aardappelen