Gefrituurde groente

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Snijd de korstjes van de af.
  2. Rasp de .
  3. Maak de schoon.
  4. Kook de , en in een grote pan met ruim water en zout in 5 minuten beetgaar.
  5. Spoel de groenten af in de vergiet en dep ze droog.
  6. Verwarm de frituurpan op 175 graden C.
  7. Verkruimel de en meng de erdoor.
  8. Schep het mengsel in een bord.
  9. Boen de schoon en rasp de schil.
  10. Meng op een bord de met sinaasappelrasp, en 1 theelepel zout.
  11. Klop in één bord de los.
  12. Wentel de groenten een voor een door de , dan door het eiwit en vervolgens door het broodmengsel.
  13. Maak niet te dikke lagen zodat de groenten nog te zien zijn.
  14. Frituur 5 stuks groenten in 3 minuten knapperig en bruin.
  15. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  16. Bak ze de rest van de groenten.
25
25
25

Variaties op Gefrituurde groente

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gefrituurde groente
VariatieAantalGang
Bahwang (gefrituurde groentebal)1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
229 kcal
11%916 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%120 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gefrituurde groente