Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. ijs:Klop eidooiers met heelei en suiker schuimig.Snij gember in kleine blokjes en roer met de siroop door de eimassa.Klop de slagroom lobbig,spatel door het eimengsel en draai tot ijs.
  2. Saus:
  3. Breng in een pan ,.het opengesneden ,,kaneel en aan de kook.Draai het vuur laag en laat tegen de kook aan 40 minuten trekken.Voeg de laatste 10 minuten de schoongemaakte en in reepjes gesneden schil van de ,er mag geen wit aanzitten en het sinaasappelsap toe en laat ongeveer 10 minuten meekoken.Passeer door een fijne zeef in een pan,voeg de pruimendanten toe en pocheer nog 10 minuten.haal de pruimen eruit en bind de saus lichtjes met in wat pocheervocht aangemaakte arrownoot(bindmiddel).Voeg de pruimen weer toe en laat afkoelen.Schep op gekoelde borden een bolletje ijs,leg daaromheen wat pruimen en giet er wat saus over.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • suiker en rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
876 kcal
43%876 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
97 g.
37%97 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
100 g.
111%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gedroogde pruimen in rode wijn met gemberijs
  • Home
  • Recept
  • Speciale gelegenheden
  • Gedroogde pruimen in rode wijn met gemberijs