Gebakken reuzenchampignons
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Spatel
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Maak de schoon en draai de stelen eruit.
- Hak de stelen fijn.
- Pel en snipper de en de knoflook.
- Was de , verwijder de kern en de pitjes en snijd ze in kleine blokjes.
- Was de en pluk de blaadjes eraf.
- Snijd het in fijne blokjes.
- Bak het knapperig in een droge koekenpan.
- Voeg de , de knoflook en de champignonstelen toe en bak ze mee.
- Schep de en de er doorheen.
- Breng op smaak met en eventueel .
- Laat even afkoelen.
- Snijd de kaas in blokjes en spatel hem er doorheen.
- Zet de in een grote ingevette ovenschaal.
- Doe het mengsel in de .
- Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
- in ca 20 minuten.
- Roer de , , en de door elkaar.
- Was de slablaadjes en pluk ze kleiner.
- Mix de met de dressing.
- Leg tenslotte de op de .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sambal ikan tenggiri (Gebakken makreel in een sambalsaus)445m
-
Recept
Nasi goreng kepiting (gebakken rijst met garnalen en krab)445m
-
Recept
Gebakken wintergroenten met spekjes en kruiden415m
-
Recept
Martabak Isi Daging (gebakken pakketjes met gehaktvulling)450m
-
Recept
Champignons met peterselie gebakken410m
-
Recept
Bebek zwartzuur (gebakken eend)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in roquefort en boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 207 kcal | 10% | 828 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |