Gebakken kalkoenfborst in uienroomsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Pel de (leg er een opzij) en snijd de rest aan ringen.
  2. Maak de schoon, was hem, snijd hem in 4 stukken en verwijder de stronk.
  3. Snijd de kool in repen.
  4. Dep de kalkoenborst droog en snijd hem in 8 stukken.
  5. Halveer het spek.
  6. Verhit 1 eetlepel in een grote pan en bak het spek hierin knapperig.
  7. Neem het spek uit de pan.
  8. Bak het vlees in het bakvet aan elke zijde kort aan.
  9. Breng het vlees op smaak met en en leg het in een ingevette ovenschaal.
  10. Verhit 1-2 eetlepels in het braadvet.
  11. Bak de uiringen hierin goudbruin.
  12. Breng op smaak met , en .
  13. Neem 1/3 van de uit de pan en zet apart.
  14. Bestuif de rest van de met de en bak hem kort mee.
  15. Voeg 375 milliliter water, de en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  16. laat de saus 3-4 minuten zachtjes koken.
  17. Breng op smaak met en Verdeel de saus over het vlees.
  18. Bestrooi met de rest van de uiringen, het spek en de .
  19. Bak het geheel 30 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  20. Snipper de overgebleven ui in 2 eetlepels stoof de kool kort mee.
  21. Breng op smaak met en , voeg ca. 200 milliliter water toe en laat het geheel afgedekt 15-20 minuten garen.
  22. Breng op smaak met en Garneer de kalkoenstukken met de en dien ze op met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillonblokje
  • kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • boter, kippenbouillonblokje, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • boter, slagroom, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in ontbijtspek en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
449 kcal
22%1796 kcal
Vetten
39 g.
56%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebakken kalkoenfborst in uienroomsaus