Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/admin/domains/mijnreceptenboek.nl/public_html/recept/recept.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/admin/domains/mijnreceptenboek.nl/public_html/recept/recept.php on line 28
Gamba

Ingrediënten

+ -
print

Extra nodig: (asperge)dunschiller, 4 satéprikkers, grillpan

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

Bereidingswijze

  1. Marineer de ’s ca. 15 minuten met de , de uitgeperste knoflook en de .
  2. Schil de met een ()dunschiller.
  3. Schil vanaf de punt van de .
  4. Verwijder ca. 1,5 cm van de onderkant van de (deze is vaak iets ingedroogd).
  5. Snijd iedere limoen in 8 partjes.
  6. Snijd de in reepjes en hak de fijn.
  7. Leg de in een ruime pan of metalen bak met water en voeg de , , en naar smaak toe.
  8. Dek de af met een passende deksel of een natte theedoek.
  9. Breng de op hoog vuur aan de kook en laat ze nog ca. 3 minuten doorkoken.
  10. Zet het vuur uit en laat de afkoelen in het vocht (dan garen ze nog iets na).
  11. Verwarm de grillpan tot gloeiend heet.
  12. Rijg de ’s en de limoenpartjes om en om aan 4 satéprikkers en grill ze in enkele minuten gaar en met mooie grillstrepen.
  13. Verwarm de met de in stukken gesneden .
  14. Laat de citroengrasroom in ca. 8 minuten iets inkoken, zodat de smaak goed kan intrekken.
  15. Zeef de en maak op smaak met de en de .
  16. Verdeel de over de borden, leg op elk bord een gambaspies en schep de saus over de spies.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
316 kcal
15%1264 kcal
Vetten
21 g.
30%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
22%80 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gamba's met Hollandse asperges en serranoham
Inhoud
  1. Gamba's met Hollandse asperges en serranoham
    1. Ingrediënten
      1. Extra nodig: (asperge)dunschiller, 4 satéprikkers, grillpan
      2. Keukenspullen
    2. Bereidingswijze
    3. Ook lekker om te maken
      1. Voedselallergie informatie
    4. Reacties op dit recept
    5. Voedingswaardetabel
      1. Voedingswaardegrafiek