Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Was de 's en dep ze droog.
  2. Pel de en snijd ze in zeer dunne plakjes.
  3. Pel de en snijd ze in dunne ringen.
  4. Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel licht bruin.
  5. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  6. Voeg de uiringen aan de pan toe en bak ze al om scheppend in 4 minuten op een hoog vuur.
  7. Schep ze dan uit de pan.
  8. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de 's omscheppens in 3-4 minuten gaar (denk er aan niet te lang want dan worden ze een beetje taai).
  9. Voeg de het de knoflook en de toe, voeg naar smaak toe.
  10. Laat hetb geheel nog even doorwarmen en strooi de erover.
  11. Lekker bij gekookte rijst met stukjes rode paprika erdoor en gestoofde courgette.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Gamba's met gebakken ui en knoflook heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Deze gamba's kun je ook, als ze gebakken zijn, even in een minuutje in kookroom mee laten warmen. De smaak zal dan nog iets milder worden. Hou je van iets pittiger doe dan bij de kookroom (naar smaak)... Lees reactie
14 december 2015
Er is maar een typering: heerlijk
bas-oskam 23 november 2013
Super recept,vorig jaar gemaakt met kerst en omdat het een succes is gebleken maak ik ze dit jaar weer.
Kaatje 15 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
22 kcal
1%88 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gamba's met gebakken ui en knoflook
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • vis en schaaldieren
  • Gamba's met gebakken ui en knoflook