Fruittaart

Ingrediënten

+ -
print

Allerlei soorten vers fruit maar geen kiwi en ananas, wel bijvoorbeeld:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. Maak het fruit schoon door het te schillen en evt.
  2. de pitten eruit of laat het diepvriesfruit ontdooien in een vergiet.
  3. Het sap wat eraf komt, kan je ook gebruiken om bij het of de vruchtensap gebruiken.
  4. Laat de in het sap oplossen en zorg dat het goed gemengd is.
  5. Doe het fruit en het mengsel in een dichte schaal (b.v.
  6. een vuurvaste schaal) en roer het goed door.
  7. Laat het afkoelen en opstijven in de koelkast.
  8. Als het stijf is, kan je de taart uit de vorm halen door even de bodem in heet te dompelen.
  9. Deze taart heeft geen bodem omdat ik vind dat het teveel ongezonde calorieën bevat maar je kan het natuurlijk op elk soort bodem maken.
  10. Tot slot kan je de taart versieren met slagroom of klopklop.
25
25
25

Variaties op Fruittaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Fruittaart
VariatieAantalGang
Mascarpone- fruittaart van bladerdeeg2Nagerechten
Roodfruittaart2Nagerechten
Fruittaart met sherry en slagroom1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Fruittaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Geweekte en uitgeknepen gelatine wel aan hete vloeistof toevoegen!
Jans 18 december 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
41 kcal
2%328 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Fruittaart