Franse Knoflooksoep
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Soepen
- Knoflooksoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van bb_babs
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Smelt de met 1 eetlepel in een pan met een dikke bodem.
- Doe de gepelde knoflooktenen erbij en laat ze smoren.
- Ze mogen niet bruin worden.
- Voeg de toe.
- Laat nog ca. 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Klop het eigeel tot een dikke massa, doe er druppelsgewijs de rest van de bij zodat er een mooie dikke mayonaise ontstaat.
- Meng deze massa heel langzaam, voortdurend roerend door de soep.
- Voeg hierna de gesmoorde en gepureeerde toe.
- Voeg , , en gehakte naar smaak toe.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Knoflooksoep (gepocheerde ei)415m
-
Recept
Franse uiensoep met kaas420m
-
Recept
Franse Uiensoep445m
-
Recept
Knoflooksoep435m
-
Recept
Knoflooksoep met ei415m
-
Recept
Franse uiensoep42u
Variaties op Franse Knoflooksoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Franse knoflooksoep | 1 | Warm |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- bouillon en stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- bouillon en stokbrood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- bouillon, boter, stokbrood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 335 kcal | 16% | 1340 kcal |
Vetten | 20 g. | 29% | 80 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 32 g. | 12% | 128 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |