Franse aardappelsoufflé

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenmachine
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Schil de en snijd ze in stukken.
  2. Kook ze in weinig water met wat zout in 20 minuten gaar.
  3. Verwarm de grill voor.
  4. Snijd de 's in grove stukken.
  5. Pel de knoflook en snijd in plakjes.
  6. Schep in een bakblik de , de knoflook, en een eetlepel olie door elkaar.
  7. Strooi er het zout en de over.
  8. Schuif het bakblik ca. 10 cm onder de hete grill en rooster de en knoflook in 5-7 minuten iets bruin en gaar.
  9. Schep alles geregeld om.
  10. Pureer dit mengsel in de keukenmachine.
  11. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  12. Giet de af en stamp ze fijn.
  13. Voeg de , de paprikapuree en de rest van de olie en kaas toe.
  14. Roer alles tot en heel smeuïge puree.
  15. Voeg zonodig nog wat toe.
  16. Breng de puree op smaak met zout en .
  17. Vet een souffléschaal in van 2 liter.
  18. Splits de en roer de dooiers door de puree.
  19. Klop in een kom de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door de puree.
  20. Doe het geheel over in een souffléschaal.
  21. Laat de soufflé in 30 minuten rijzen en goudbruin worden.
  22. Lekker met een groene salade.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • goudse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en goudse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in goudse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en goudse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in goudse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
290 kcal
14%1160 kcal
Vetten
11 g.
17%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%116 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Franse aardappelsoufflé