Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  2. laat de ontdooien.
    Bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede 26 cm) met bakpapier.
    Splits de .
  3. Klop het eiwit met een snufje stijf in een vetvrije kom en klop er geleidelijk 100 gram en 1 zakje doorheen.
  4. Klop de eidooiers er een voor een doorheen.
  5. Zeef de , de en het over het eimengsel en roer het erdoorheen.
  6. Strijk het beslag in de springvorm.
  7. Bak ca 15 minuten in de oven en laat afkoelen.
    Week de blaadjes in koud water.
  8. Pureer de en strijk ze door een zeef.
  9. Meng de frambozenpuree met de kwark,150 gram en 1 zakje Knijp de blaadjes uit en los ze op in een pan op laag vuur.
  10. Roer er 3 eetlepels van de frambozenkwark doorheen.
  11. Roer het gelatinemengsel door de overige frambozenkwark.
  12. Klop 250 ml stif en roer door de frambozenkwark.
    Snijd de taart horizontaal door.
  13. Sluit de ring van de springvorm om de onderse bodem, bestrijk met de frambozenkwark en leg de bovenste bodem erop.
  14. Zet minimaal 6 uur in de koelkast.
  15. Rooster het in een droge koekenpan goudbruin, laat afkoelen.
    Klop 350 gram stijf, strijk de door een zeef.
    Roer de jam door 2/3 van de .
  16. Bestrijk de taart rondom met de frambozenroom.
  17. Druk het tegen de zijkant van de taart.
  18. Doe de overige slagoom in een spuitzak met kleine spuitmond en spuit daarmee kleine bloemetje op de taart, garneer met .

    Je kunt deze taart heel goed invriezen.
25
25
25

Variaties op Frambozen-kwarktaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Frambozen-kwarktaart
VariatieAantalGang
Frambozen-kwarktaart met meringue1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • frambozen, suiker, vanillesuiker, frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere kwark en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • magere kwark en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Frambozen-kwarktaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Deze taart is lekker en machtig. Gebruik liever een 24 cm bakvorm want anders is je cake niet dik genoeg om door te snijden. Ook heb ik er veel minder suiker in gedaan en dat ging prima. Je kunt ook... Lees reactie
Nicole 2 maart 2014
Wat een heerlijke frambozentaart! Echt geweldig!
Carla 23 april 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
173 kcal
8%2768 kcal
Vetten
6 g.
8%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%128 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
16 g.
18%256 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Frambozen-kwarktaart
  • Home
  • Recept
  • Taart en gebak
  • Frambozen-kwarktaart