Flanpudding met peperkoek
- Herkomst Belgie
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van dorientje
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Oven
- Vormpjes
Bereidingswijze
- De over voorverwarmen op 180°C.
- Warm de lichtjes op in een kleine kom, voeg de toe en laat opzwellen.
- Verkruimel de peperkoek tot hij fijn is.
- Giet de in een kookkom samen met de bruine en breng aan de kook.
- Voeg de verkruimelde peperkoek toe, meng grondig, zet de kookkom van het vuur en laat gedurende 10 minuten rijzen.
- Beboter 6 kleine cake- of vuurvaste vormpjes van 8 cm diameter.
- Breek de en klop tot een omelet.
- Voeg de toe aan de mengeling van peperkoek en , meng verder, voeg de en toe, verdeel over de vormpjes, schuif in de oven en laat au-bain-marie koken in de oven gedurende 30 à 35 minuten.
- Laat afkoelen en doe uit de vorm.
- De flan kan lauw of volledig koud worden opgediend.
- Eventueel serveren met crème anglaise, lichtjes geparfumeerd met kaneel.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en rum
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1390 kcal | 69% | 2780 kcal |
Vetten | 28 g. | 41% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 214 g. | 82% | 428 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 40 g. | 44% | 80 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |