Filorol met chocolade, dadels en amandelen

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm deoven voor op 180 graden C.
  2. Vet een springvorm in van 22 cm.
  3. doorsnee of bekleed met bakpapier.
  4. Smelt voor de vulling de boter met de chocolade in een steelpannetje op laag vuur en roer alle andere ingrediënten er doorheen en laat dit geheel goed afkoelen.
  5. Neem een vel en smeer deze in met boter, doe er nog vel overheen en bestrijk deze ook met boter en doe het zelfde met een 3e vel.
  6. Schep een band van de choco/dadelvulling op het en verdeel deze over de hele breedte (zie foto) en rol het op.
  7. Bekleed dan de springvorm met bakpapier en leg de eerste filorol erin, doe het zelfde met een andere rol zoals de eerste en rol de filoslang verder in de springvorm.
  8. Doe deze dan in de oven en bak hem goudbruin.
  9. Bestuif hem dan met wat cacao, en .
  10. Laat hem afkoelen voordat je hem snijd.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg en pure chocolade
  • poedersuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter, roomboter, pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Filorol met chocolade, dadels en amandelen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Mijn moeder heeft dit recept gemaakt, ziet er heel lekker uit. Bij het eerste hapje was het even wennen aan de smaak, maar daarna kon ik niet meer stoppen! Zoooo verrrrukkelijk! Binnenkort ga ik het z... Lees reactie
8 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
713 kcal
35%2852 kcal
Vetten
28 g.
40%112 g.
Waarvan verzadigd
7 g.
35%28 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
13%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
26%4 g.
Koolhydraten
81 g.
31%324 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
5 mg.
0%20 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Filorol met chocolade, dadels en amandelen