Filet Wellington

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Braadpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Laat het diepvriesbladerdeeg ontdooien.
  2. Smelt een klontje in de koekepan en bak hierin de kippenlevertjes.
  3. Neem ze uit de pan, laat ze afkoelen en hak ze fijn.
  4. Doe fijngehakte levertjes en pâté in een kom.
  5. Pel de en hak deze fijn.
  6. Fruit de gesnipperde goudkleurig in de bakboter van de levertjes.
  7. Doe de gebakken in de kom met pâté.
  8. Voeg peper, zout en fijngehakte toe en meng alles tot een samenhangend geheel.
  9. Wrijf het vlees in met .
  10. Schroei het vlees in een braadpan in hete in enkele minuten rondom dicht.
  11. Neem het vlees uit de pan.
  12. Rol het uit tot een rechthoek, snijd de deeglap bij zodat deze ongeveer 8 cm langer is dan de ossenhaas en ongeveer 3x zo breed als de dikte van het vlees.
  13. Verdeel het pâtémengsel over de deeglap en leg hierop de ossehaas.
  14. Vouw het deeg zó om het vlees en de vulling dat de naad bovenop komt te liggen.
  15. Bevochtig de randen met water en druk de rand goed aan.
  16. Vouw de zijkanten eveneens dicht.
  17. Keer het pakket voorzichtig om en leg het op een met water bevochtigde bakplaat met de naad naar beneden.
  18. Versier het oppervlak met repen en blaadjes die uit de restjes deeg worden gesneden.
  19. Plak ze vast met wat water.
  20. Klop het los en bestrijk hiermee het oppervlak.
  21. Bak de filet Wellington 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden C. (gasstand 5) goudbruin en gaar.
  22. Laat de filet ongeveer 5 minuten uitdampen alvorens deze aan te snijden.
25
25
25

Variaties op Filet Wellington

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Filet Wellington
VariatieAantalGang
Filet Wellington1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
353 kcal
17%1412 kcal
Vetten
22 g.
31%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Filet Wellington