Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Vul een soeppan met het , de bouillonblokjes en de laurierblaadjes.
    Als het kookt, mogen de en de erbij.
  2. Breng de soep opnieuw aan de kook.
  3. Zodra er schuim op de soep drijft, dit eraf scheppen totdat de soep schuimvrij is.
    Laat de soep drie kwartier tot een uur zachtjes koken.
    Ondertussen de resterende groente wassen en in blokjes snijden.
    Haal na ongeveer een uur het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
  4. Alle de groente mag in de pan en de soep mag opnieuw zachtjes aan de kook gebracht worden.
    Na een half uur kan de gesneden worden.
  5. Bak de spekjes krokant en voeg deze samen met de toe aan de soep.
  6. Laat de soep nog een half uurtje zachtjes koken en maak eventueel op smaak met wat zout.
25
25
25

Variaties op Erwtensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Erwtensoep
VariatieAantalGang
Erwtensoep28Soepen
Oud hollandse erwtensoep2Soepen
Vegetarische erwtensoep2Vegetarisch

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rookworst en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
355 kcal
17%1420 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
8%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Erwtensoep
  • Home
  • Recept
  • Seizoensgerechten
  • winter
  • Erwtensoep