Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/admin/domains/mijnreceptenboek.nl/public_html/recept/recept.php on line 17

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/admin/domains/mijnreceptenboek.nl/public_html/recept/recept.php on line 28
Elzasser flammeküeche:  spek-uientaart

Ingrediënten

+ -
print

Deeg:

Vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

Bereidingswijze

  1. Verbrokkel de boven een kommetje.
  2. Voeg er al roerend 2 eetlepels lauw en 50 gram aan toe.
  3. Laat dit gistdeeg afgedekt 1 uur rijzen op een tochtvrije plaats.
  4. Zeef de rest van de op een werkblad.
  5. Maak in het midden van de een kuiltje en doe het gistdeeg en het erin.
  6. Werk de er vanaf de rand in gedeelten door onder toevoeging van bijna 5 deciliter .
  7. Kneed het minstens 10 minuten.
  8. Vorm er een bal van, bestuif deze met en laat hem rijzen op een tochtvrije plaats.
  9. Ondertussen de pellen en snipperen en het spek in blokjes snijden.
  10. Maak voor de vulling een romig mengsel van , creme fraiche, , en .
  11. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  12. Rol het uit tot een dunne lap en bekleed er 2 taartvormen mee.
  13. Schep het kwarkmengsel erop en strijk het glad met een spatel.
  14. Verdeel de uisnippers en de spekblokjes erover.
  15. Laat het opnieuw rijzen.
  16. Bak de taart in 15 minuten en serveer hem heet.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Elzasser flammeküeche: spek-uientaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Waarom wordt er zoveel zout gebruikt?
Erna 8 maart 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3330 kcal
166%3330 kcal
Vetten
60 g.
87%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
561 g.
216%561 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Elzasser flammeküeche:  spek-uientaart
Inhoud
  1. Elzasser flammeküeche: spek-uientaart
    1. Ingrediënten
      1. Deeg:
      2. Vulling:
      3. Keukenspullen
    2. Bereidingswijze
    3. Ook lekker om te maken
      1. Voedselallergie informatie
    4. Reacties op dit recept (1)
    5. Voedingswaardetabel
      1. Voedingswaardegrafiek