In steelpan de boter(30 gram) smelten (niet bruinen).
Direct als het bruisen is afgelopen, de bloem(30 gram) toevoegen.
Met garde blijven roeren op gaspit daarna de helft van de hete bouillon toevoegen.
Blijven roeren op gaspit tot het weer glad is dan kwart van bouillon toevoegen.
Als dit weer glad is laatste bouillon toevoegen en weer glad roeren op gaspit.
Ragout van vuur nemen, eieren(2)(4) scheiden en de dooiers al roerende toevoegen.
Op smaak brengen met kruiden en zout(1 theelepel).
Ham(100 gram) aan reepjes snijden en samen met de grof gesneden eieren(2)(4) aan de ragout toevoegen Even erdoor mengen met houten lepel, laten afkoelen in een vlakke schaal.
Paneermeel in een bord leggen.
Eiwitten loskloppen op een bord.
Met een (ijs)lepel de juiste hoeveelheid koude ragout opscheppen, met natte handen tot een kroket of bitterbal vormen en in de paneermeel leggen.
Door de paneermeel rollen, allemaal na elkaar door het eiwit halen en weer door de paneermeel rollen.
Weer laten opstijven (of invriezen voor een later tijdstip).
Frituur olie naar 180ºC.
verwarmen en de kroketten (niet teveel tegelijk) 4 minuten bakken.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Eierkroketten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies RESET
Er staat 250 ml melk, maar in de omschrijving staat voeg de bouillon toe. Hoe zit dat?
Elly 3 augustus 2013
Wanneer je de bloem vervangt door een glutenvrije bloem, is het wel geschikt voor mensen met een glutenallergie! Ik heb dit geprobeerd en het was super! Bedankt!
Denise 14 november 2011
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.