Eierkroketten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde

Bereidingswijze

  1. 4 hard koken.
  2. grof snijden met de eiersnijder 2x.
  3. In steelpan de smelten (niet bruinen).
  4. Direct als het bruisen is afgelopen, de toevoegen.
  5. Met garde blijven roeren op gaspit daarna de helft van de hete bouillon toevoegen.
  6. Blijven roeren op gaspit tot het weer glad is dan kwart van bouillon toevoegen.
  7. Als dit weer glad is laatste bouillon toevoegen en weer glad roeren op gaspit.
  8. Ragout van vuur nemen, scheiden en de dooiers al roerende toevoegen.
  9. Op smaak brengen met kruiden en .
  10. aan reepjes snijden en samen met de grof gesneden aan de ragout toevoegen Even erdoor mengen met houten lepel, laten afkoelen in een vlakke schaal.
  11. Paneermeel in een bord leggen.
  12. Eiwitten loskloppen op een bord.
  13. Met een (ijs)lepel de juiste hoeveelheid koude ragout opscheppen, met natte handen tot een kroket of bitterbal vormen en in de paneermeel leggen.
  14. Door de paneermeel rollen, allemaal na elkaar door het eiwit halen en weer door de paneermeel rollen.
  15. Weer laten opstijven (of invriezen voor een later tijdstip).
  16. Frituur olie naar 180ºC.
  17. verwarmen en de kroketten (niet teveel tegelijk) 4 minuten bakken.
  18. Heet serveren, met mosterd.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Eierkroketten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Er staat 250 ml melk, maar in de omschrijving staat voeg de bouillon toe. Hoe zit dat?
Elly 3 augustus 2013
Wanneer je de bloem vervangt door een glutenvrije bloem, is het wel geschikt voor mensen met een glutenallergie! Ik heb dit geprobeerd en het was super! Bedankt!
Denise 14 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
132 kcal
6%1056 kcal
Vetten
9 g.
13%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eierkroketten