Echte saoto-soep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Wok
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Schil de , snijd ze in mini-frietjes, zo klein mogelijk.
  2. Verhit flink wat in een wok en frituur de aardappeltjes hierin.
  3. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Smoor de , laat ze afkoelen en pluis ze uit tot kleine hapklare reepjes.
  5. Hak de en knoflook fijn, snijd de laos in schijfjes en de in stukken van ongeveer 4 cm.
  6. Doe wat op de bodem van een soeppan.
  7. Fruit hierin de knoflook en .
  8. Laat het even afkoelen, voeg vervolgens water, de salambladeren, , en laos toe.
  9. Doe er ook een paar ongesneden stengels bij.
  10. Dit laat je zachtjes doorkoken.
  11. In de tussentijd snijd je de , hak je de en mocht je dit nog niet klaar hebben, kun je ook de en koken.
  12. Breng de getrokken bouillon op smaak met maggiblokjes.
  13. Per kom soep:
  14. Doe eventueel wat en een eitje onderin de kom.
  15. Hierop komt wat kip.
  16. Leg hier een beetje op.
  17. Hierop leg je wat tauge.
  18. Strooi hier vervolgens wat mini-frietjes en gebakken op.
  19. Bovenop nog een beetje .
  20. Maak het af door de bouillon erover te gieten.
  21. Serveer deze soep met ketjap-sambal (zie recept) Tip:
  22. het is belangrijk dat de bouillon vlak voor het serveren over de overige ingredienten wordt gegoten, zo blijven ze lekker knapperig en smaakvol!
  23. Tip:
  24. dit gerecht kost wat voorbereidingstijd, maar is perfect om aan een groot aantal mensen tegelijk te serveren.
  25. Dien een tafel op met alle ingredienten en zet de bouillon in het midden.
  26. Zo kan iedereen zichzelf bedienen naar eigen smaak en kun jij je bezig houden met je gasten!
  27. Tip:
  28. de 'mini-frietjes' kun je ook kant-en-klaar kopen bij de toko.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Echte saoto-soep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Ziet er goed uit! Hoe was het Yvonne?
Labayanka 4 februari 2013
Bedankt. Ik ga meteen aan de slag. Uitproberen en dan met kerst serveren.
Yvonne 17 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
269 kcal
13%1614 kcal
Vetten
19 g.
28%114 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
3%42 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Echte saoto-soep