Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Verwarmende warme winterdrank recept
Verwarmende warme winterdrank recept

Verwarmende warme winterdrank


Ingrediënten


Bereidingswijze


Koop bij een natuurvoedingswinkel een fles biologische appelsap en een fles 12-kruidenbloedwijn (natufood). Doe de inhoud van de flessen in een roestvrijstalen pan (inhoud ca. 2 liter). Leg de lege flessen in warm water van ca. 50 graden celsius.
Doe dan in de pan:
1 eetlepel ahornsiroop, 1 steranijs, 2 kruidnagels, het sap van een uitgeperste biologische sinaasappel, een stuk schil van de sinaasappel, een volle theelepel 7-kruidenmix (*) en een stuk pijpkaneel. Verwarm de inhoud van de pan zachtjes tot 40 graden celsius (vooral niet laten koken) totdat de pijpkaneel in de vloeistof is opgelost. Roer goed door en doe de winterdrank terug in de flessen. Laat de drank 24 uur intrekken voor het consumeren en zeef dan uit. Drink de drank niet koud, maar verwarm altijd vooraf tot een temperatuur van ca. 50 graden celsius.

Serveersuggesties

Wie geen alcohol wil drinken of niet kan verdragen kan gewoon de wijn weglaten en alleen appelsap gebruiken. De drank is een paar dagen in de koelkast houdbaar, maar als je het geproefd hebt zal dat wel niet haalbaar zijn. (*) Voor het recept van de 7-kruidenmix zie "een verantwoord ontbijt".

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit verwarmende warme winterdrank recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven