Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Perziksiroop recept
Perziksiroop recept

Perziksiroop


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Ontpit de perziken en doe in een sapcentrifuge. Heb je geen sapcentrifuge dan knijp met je handen het sap uit de vruchten boven een zeef. Neem eventueel een paar perziken meer omdat je met de hand nooit zoveel sap krijgt als uit de sapcentrifuge.
Doe suiker en perziksap in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen eventueel nog zeven en giet in een schone fles.

Serveersuggesties

Hoeveelheid perziksiroop die je maakt is ongeveer 600 ml. Met het vruchtpulp dat is overgebleven kun je, eventueel aangevuld met ander fruit of nog een aantal perziken, jam bereiden. Perziksiroop is lekker aangevuld met water, door de karnemelk, yoghurt of door een alcoholische versnapering. Perziksiroop blijft een paar weken houdbaar in de koelkast.

Allergenen Informatie

Voor dit perziksiroop recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven