Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Limoncello


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de citroenen met de aardappelschiller in dunne reepjes (zonder het wit mee te nemen). Doe de rasp in grote weckpot met een inhoud van 2-3 liter bijvoorbeeld. Giet de wodka en ethanol over de citroenschil, sluit de pot af en keer zodat de wodka en de citroenschil met elkaar vermengd worden. Laat een week staan, terwijl je af en toe schudt.

Doe de suiker in een vuurvaste schaal en en giet het kokende water erover. Roer goed zodat de suiker oplost. Voeg het mengsel van citroenschil en wodka bij de nog warme suikersiroop. Roer door, dek af en laat een week staan.

Zeef de vloeistof en verdeel in gelijke hoeveelheden over de 2 schoongemaakte weckpotten. Voeg ter versiering wat verse citroenschil toe. Sluit af en bewaar zo lang als je wilt.

Serveersuggesties

Citroenen moeten biologisch zijn, zonder een waslaagje en van goede kwaliteit. Als je dit als digestief drinkt, koel dan de drank en de glazen waarin je gaat serveren van tevoren. Je kunt limoncello goed voor cocktails gebruiken, bijvoorbeeld met Martini. Pannenkoeken, ijs en citroencake krijgen een extra dimensie met wat limoncello. Om maar te zwijgen van citroenpudding en-mousse.

Allergenen Informatie

Voor dit limoncello recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven