Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koffie met chocoladeroom en rum recept
Koffie met chocoladeroom en rum recept

Koffie met chocoladeroom en rum


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de koffie in een thermoskan en voeg de kaneel en kruidnagel toe. Laat zeker 1 uur trekken.
Klop de slagroom met de vanillesuiker en de cacao stijf. Voeg naar eigen smaak evt. nog wat poedersuiker toe. Plaats tot gebruik in de koeling.
Neem twee smalle hoge glazen, eventueel met een voetje. Spoel de glazen om met handwarm water en daarna nog een keer met heet water. Giet de rum in een klein glas. Plaats dit 30 seconden in de magnetron op 750 Watt. (het hoge glas past waarschijnlijk niet in de magnetron; daarom).
Giet de koffie door een zeef en warm hem in de magnetron, totdat hij goed heet is maar zeker niet kookt. Verdeel de koffie en de rum over 2 glazen. Roer de basterdsuiker erdoor.
Vul de glazen verder geheel met de chocoladeroom. Strooi er tot slot een beetje cacaopoeder overheen.

Serveersuggesties

Geef er eventueel chocolade truffels bij. Wil je bezuinigen op de calorietjes, vervang dan de suiker door Natrena Chef (zoetstof voor warme gerechten).

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit koffie met chocoladeroom en rum recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven