Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gemberbier recept
Gemberbier recept

Gemberbier


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zorg dat de fles goed schoon is voordat je ingredienten toevoegt.
Schenk de suiker en gist in de fles. Schud om te mengen.
Meng de gember met de citroensap en honing. Voeg meer honing toe als je er van houdt.
Schenk het mengsel in de fles.
Vul de fles ongeveer half met water.
Doe de dop erop en schud totdat de suiker opgelost is.
Vul de fles verder met water. Laat wat ruimte aan de bovenkant voor het uitzettende gas.
Doe de dop erop en zet de fles op een warme plaats voor 48 uur.
Controleer om te zien op de fles moeilijk in te knijpen is. Als de fles hard is is het klaar. Als de fles niet helemaal hard is zet het dan nog 24 uur weg of totdat het nodig is.
Zet de fles in de koelkast voor een paar uur. Dit zorgt ervoor dat de gist stopt met werken.
Schenk het mengsel door een zeef om de gember resten en citroenpitjes te verwijderen.
Serveer op een warme zomer dag.

Allergenen Informatie

Voor dit gemberbier recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven