Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Spoom van perensorbet met appelcider


Ingrediënten


Bereidingswijze


Peren schillen en klokhuizen verwijderen. In stukjes snijden. De peer pureren in bijvoorbeeld een keukenmachine. De suiker, honing met 1/2 deciliter water al roerende verhitten tot de suiker is opgelost. Citroensap en de perenmoes er doorheen roeren. Mengsel overdoen in lage diepvriesbak en laten afkoelen. Zonder deksel ongeveer 1 uur in de vriezer zetten. Met een vork half bevroren mengsel goed door elkaar prakken. Dan nog 3 uur laten invriezen, elk uur het mengsel weer rul prakken Tot gebruik afgedekt in de vriezer bewaren.
De perensorbet in ongeveer 5 minuten iets zacht laten worden. Met ijsbolletjeslepel in de wijn/campagneglazen doen. Appelcider er overheen schenken en direct serveren.

Serveersuggesties

Bij etentjes is dit een binnenkomer. Ik begin dit gerecht klaar te maken zo 4 uur voordat de gasten komen. Is het precies goed zoals een spoom moet zijn. Voor de kerst heb ik dit gemaakt met bereide stoofpeertjes en een lambrusco. Misschien wat ouderwets: maak een suikerrandje om het glas door de glazen licht te dopen in een schoteltje met rode perensuiker. Het glas vooraf licht dopen in eiwit zodat de suiker kan aanhechten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit spoom van perensorbet met appelcider recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven