Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel/gember-drank recept
Appel/gember-drank recept

Appel/gember-drank


Ingrediënten


Bereidingswijze


De sinaasappel en de citroen afschrobben, afdrogen en heel dun schillen. De schillen laten drogen op de verwarming en die gebruiken in gerechten en dranken.
De gemberwortel schonen, raspen (fijne rasp) en het geraspte in een roestvrijstalen pan doen. De pimentkorrels, kruidnagels en de rietsuiker erbij doen en dan overgieten met een liter kokend water. Roeren, de deksel op de pan doen en een kwartiertje laten staan. Dan het citroen- en sinaasappelsap, de ahornsiroop en de honing toevoegen en roeren. Het mengsel verwarmen tot 50 graden celsius (vooral niet koken). De drank uitzeven (verhelderen) m.b.v. een kaasdoek of een andere sapzeef. Vermeng 3/4 liter van de gemberdrank met 3/4 liter appelsap. Je hebt dan 1,5 liter appel/gemberdrank.

Serveersuggesties

's Zomers koud en 's winters warm serveren. Deze drank bevat is alcoholvrij en bevat alleen natuurlijke geur-en smaakstoffen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit appel/gember-drank recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven