Draadjesvlees

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de runderlapen aan beide kanten met .
  2. Smelt de in een grote braadpan en schroei op middelhoog vuur het vlees goed dicht aan beide kanten.
  3. Haal het vlees daarna even uit de pan en fruit de , liefst in grove stukken, in de jus.
  4. Voeg de bouillon toe (als er stukjes vlees bij zitten, verwijder die dan) Voeg de gepelde en de toe en roer dit geheel voorzichtig op hoog vuur door elkaar.
  5. Na een minuut of twee het vuur weer middelhoog zetten en het vlees voorzichtig terug in de pan doen.
  6. Zorg dat het vlees onder blijft.
  7. Als dit niet zo is voeg dan heet (!) water toe totdat het vlees is ondergedompeld.
  8. Snijd de peperkoek in stukjes en voeg het samen met alle overige kruiden toe.
  9. Als laatste de (ook een scheut rode wijn erbij doet geen kwaad) en laat het op een zeer laag vuur minimaal 4 uur pruttelen met deksel op pan.
  10. Af en toe vlees omdraaien of onderdompelen.
  11. Tip:
  12. Laat het vlees na de bereidingstijd afkoelen en een nacht goed op smaak komen.
25
25
25

Variaties op Draadjesvlees

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Draadjesvlees
VariatieAantalGang
Draadjesvlees2Vlees
Draadjesvlees met cranberrycompote2Vlees
Ouderwetse draadjesvlees1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
  • boter en runderbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Draadjesvlees heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Klaar gemaakt met sucadelappen vind ik het lekkerder als met riblappen. Goed recept.
jaccor 17 juli 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
648 kcal
32%2592 kcal
Vetten
55 g.
78%220 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
6%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Draadjesvlees