Dorade op de huid met tomaatfondue, wakame en venkel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Voor de tomaat fondue dompel 4 tomaten enkele seconden in kokend water.
  2. Verfris ze daarna snel en ontvel ze.
  3. Snijd de tomaten in vieren, haal de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees in een mooie brunoise.
  4. Versnipper een half sjalotje en fruit het aan in een beetje .
  5. Voeg de toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg ook de tomatenbrunoise toe en laat de fondue even koken.
  7. Dek af met bakpapier en zet ongeveer 1 uur in de oven op 140°C.
  8. De fondue is klaar wanneer het vocht verdampt is.
  9. Snijd van de dunne plakken van de schil en steek ze uit met een uitsteekvorm.
  10. Blancheer de beetgaar in kokend water.
  11. Schil de en haal de partjes uit elkaar.
  12. Ontvel de partjes voorzichtig en haal de segmentjes voorzichtig los van elkaar.
  13. Snipper de andere helft van de en fruit deze aan in een beetje .
  14. Voeg een de tomaat in stukjes gesneden, , peper zout en een beetje suiker toe.
  15. Laat 10 minuutjes op laag vuur pruttelen en pureer het in een blender.
  16. Snijd de dun op de snijmachine of op een mandoline.
  17. Even in ijswater zetten zodat de mooi krokant wordt.
  18. Maak lichte inkepingen aan de huidkant van de dorade van ongeveer een halve centimeter diep.
  19. Verwarm een anti aanbak pan en voeg een scheutje toe.
  20. Bak de dorade aan op de huidkant tot hij bijna gaar is en draai dan voorzichtig om.
  21. Vis lichtjes zouten.
  22. Dresseer de dorade, wakamé en tomaatfondue op het bord.
  23. Maak de aan met een beetje , , peper en zout.
  24. Leg de rondjes op de vis en daarover de .
  25. Druppel een beetje tomaten jam en maak af met en tahoon cress.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • grapefruit past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
65 kcal
3%260 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Dorade op de huid met tomaatfondue, wakame en venkel